Wie zijn we en waar staan wij voor:

Wij zijn Michiel, Ineke en dochter Roos van Oorschot. Shelties hebben we sinds 2000  en we wonen op ’t Loo/Oldebroek. De Veluwe is prachtig om te wonen en te wandelen. We hebben geen kennels, onze honden zijn  gewoon bij ons in huis.

Wij zijn lid van de Nederlandse Sheltie Vereniging en fokken sinds 2008. Gezondheid, Karakter en Schoonheid van het ras vinden wij heel erg belangrijk, maar dan ook absoluut in deze volgorde! De honden die wij voor de fok gebruiken zijn getest op erfelijke afwijkingen, die voor kunnen komen in het ras, zoals  HD, het MDR1 defect en oogafwijkingen (volgens ECVO formulier). We voldoen hiermee ruimschoots aan de door de vereniging gestelde fokvoorwaarden. Verder zijn we zo af en toe op een show te vinden en wekelijks bij de hondenschool de KCNWV te Ermelo voor de socialisatie en agilitylessen.

Onze pups worden met liefde en zorg bij ons in de huiskamer grootgebracht. Wij steken veel tijd en energie in het socialiseren van de pups. Vanzelfsprekend worden de pups op tijd ontwormd, ingeënt en gechipt. Rond de zeven weken worden hun oogjes nagekeken op oogafwijkingen. Verder krijgen de pups een Europees dierenpaspoort en natuurlijk een stamboom van de Raad van Beheer. Wij doen er alles aan om onze pupkopers zo goed mogelijk te begeleiden. Omdat we ook graag op de hoogte willen blijven van de ontwikkeling van onze pups als deze bij hun nieuwe baasjes zijn stellen wij er prijs op om contact te houden met de nieuwe eigenaren van de pups.